Lasithi News https://www.lasithinews.gr Ειδήσεις και Νέα για τον Επαγγελματία Tue, 17 Oct 2017 15:48:41 +0000 el hourly 1 121152233 Ηλεκτρικό Ποδήλατο το Έξυπνο Μέσο για Αστική Μετακίνηση https://www.lasithinews.gr/ilektriko-podilato-exypno-meso-gia-astiki-metakinisi/ Tue, 17 Oct 2017 08:04:11 +0000 https://www.lasithinews.gr/?p=3644 Ηλεκτρικό ποδήλατο, το πιο έξυπνο μέσο για άνετη, οικονομική, γρήγορη και φιλική στο περιβάλλον, αστική μετακίνηση. Ξεχάστε τα έξοδα βενζίνης – ασφάλισης – συντήρησης που υποχρεωτικά χρειάζεστε με τα υπόλοιπα οχήματα. Η λειτουργία του είναι απλούστατη και δεν χρειάζεστε δίπλωμα οδήγησης. Απλουστευμένα, το ηλεκτρικό ποδήλατο είναι ένα απλό ποδήλατο στο οποίο τοποθετείται επιπλέον σύστημα ηλεκτροκίνησης...

Read More

The post Ηλεκτρικό Ποδήλατο το Έξυπνο Μέσο για Αστική Μετακίνηση appeared first on Lasithi News.

]]>
Ηλεκτρικό ποδήλατο, το πιο έξυπνο μέσο για άνετη, οικονομική, γρήγορη και φιλική στο περιβάλλον, αστική μετακίνηση. Ξεχάστε τα έξοδα βενζίνης – ασφάλισης – συντήρησης που υποχρεωτικά χρειάζεστε με τα υπόλοιπα οχήματα. Η λειτουργία του είναι απλούστατη και δεν χρειάζεστε δίπλωμα οδήγησης. Απλουστευμένα, το ηλεκτρικό ποδήλατο είναι ένα απλό ποδήλατο στο οποίο τοποθετείται επιπλέον σύστημα ηλεκτροκίνησης (μοτέρ-μπαταρίες-χειριστήρια). Εάν δεν ενεργοποιήσετε την υποβοήθηση, δουλεύει όπως κάθε απλό ποδήλατο με μόνη διαφορά το επιπλέον βάρος (ανάλογα με την ποιότητα του συστήματος ηλεκτροκίνησης από +6 κιλά έως +40 κιλά).

Για να ενεργοποιηθεί η ηλεκτροκίνηση, πρέπει να περιστρέφετε τα πετάλια (για αισθητήρα ταχύτητας) ή να βάζετε δύναμη / πίεση στα πετάλια (για αισθητήρα ροπής) και ανάλογα με την κλίμακα που εσείς επιλέγετε σας δίνει από λίγη εως πολύ βοήθεια.

Οι δυνατότητες των ηλεκτρικών ποδηλάτων είναι υπεραρκετές για να βοηθούν το μέσο άνθρωπο (80 κιλά) να ανέβει άνετα μια  δύσκολη ανηφόρα (έως 15% κλίση) χωρίς τον ιδρώτα, κούραση και απογοήτευση που νιώθει με ένα απλό ποδήλατο και που τελικά τον ξαναγυρίζει στη χρήση του αυτοκινήτου.

Τι πρέπει να προσέξετε ώστε να επιλέξετε ένα καλό ηλεκτρικό ποδήλατο ;

  • Το συνολικό βάρος του ποδηλάτου (μην ξεχνάτε, μαζί με την μπαταρία).
  • Όσο ελαφρύτερο τόσο το καλύτερο. Ο λόγος βάρος/ισχύ δείχνει πολλά για τις επιδόσεις. Σε μερικές χώρες αν το βάρος είναι πάνω από 30 κιλά δεν θεωρούνται ποδήλατα, αλλά μοτοποδήλατα.
  • Την ποιότητα των περιφερειακών εξαρτημάτων Στα ηλεκτρικά ποδήλατα, η μέση ταχύτητα είναι αρκετά μεγαλύτερη απο τα απλά ποδήλατα, άρα υπάρχουν μεγαλύτερες καταπονήσεις και απαιτήσεις από το πλαίσιο και τα περιφερειακά τους.
  • Το είδος της μπαταρίας (Λιθίου ή  Gel/Μολύβδου). Οι μπαταρίες μολύβδου GEL έχουν την μισή αυτονομία, το τριπλάσιο βάρος και τουλάχιστον τριπλάσιο κόστος χρήσης (συχνή αντικατάσταση) σε σύγκριση με μια ονομαστικά ίδια μπαταρία Λιθίου.
  • Το τύπο του μοτέρ (για να το καταλάβετε, κάντε μια μικρή βόλτα χωρίς ηλεκτρική υποβοήθηση):
    • direct drive : απλούστερος, φτηνότερος, μεγάλο όγκο και μεγάλο βάρος, μέτρια ροπή (αδύναμος στις ανηφόρες συγκριτικά με τους geared), ανάλογα με τη ποιότητα του παρουσιάζει από μέτρια έως μεγάλη αντίσταση κύλισης (οταν κάνετε πετάλι νιώθετε σαν να έχετε μισο-ξεφούσκωτο λάστιχα) με αποτέλεσμα την μεγάλη κατανάλωση μπαταρίας δηλαδή μικρότερη αυτονομία.
    • geared : ακριβότερος, μικρές διαστάσεις και μικρό βάρος, μεγάλη ροπή, κατάλληλος για ανηφορικές διαδρομές, καμία αντίσταση στη κύλιση όταν μείνεις από μπαταρία ή όταν κάνεις ποδήλατο χωρίς την υποβοήθηση.
  • Η ισχύς του συστήματος P που μετριέται  σε Watts και (απλουστευμένα) υπολογίζεται ως P = V x I όπου V η τάση της μπαταρίας και I το ρεύμα (Αmp) εκφόρτισης που μπορεί να αποδώσει η μπαταρία. Με λίγα λόγια τη δύναμη την καθορίζει η μπαταρία και όχι το μοτέρ ενός συστήματος.
  • Η αυτονομία είναι ανάλογη της χωρητικότητας της μπαταρίας. Η αυτονομία μετριέται σε Wh και  υπολογίζεται ως εξής Wh = Volt x Amperhours , π.χ μια μπαταρία 36V / 9Ah έχει χωρητικότητα 36V x 9Ah = 324 Wh. Συνοπτικά όσο μεγαλύτερο το Wh της μπαταρίας τόσο μεγαλύτερη αυτονομία.
  • Η πιστοποίηση ότι πληρεί τα ευρωπαικά πρότυπα ασφαλείας ΕΝ15194 και κυκλοφορεί νόμιμα στους δημόσιους δρόμους.
  • Το κυριότερο απ’ όλα : η εγγύηση του ποδηλάτου και ιδιαίτερα η εγγύηση και το κόστος της μπαταρίας.

Η Green Motors είναι εταιρεία εξειδικευμένη στην πώληση και υποστήριξη του ηλεκτρικού ποδηλάτου από το 2009 και έχει αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία από εκατοντάδες ηλεκτρικά ποδήλατα, κιτ μετατροπής και μπαταρίες που οι πελάτες μας χρησιμοποιούν καθημερινά, εδώ και πολλά χρόνια, σε κάθε γωνιά της χώρας.

Διαλέξτε ένα ασφαλές και αξιόπιστο ποδήλατο από την μεγάλη γκάμα διαθέσιμων ποδηλάτων της κορυφαίας Γαλλικής εταιρείας που μπορείτε να δείτε στον ιστότοπο της Green Motors στον ιστότοπο του κατασκευαστή O2feel.

The post Ηλεκτρικό Ποδήλατο το Έξυπνο Μέσο για Αστική Μετακίνηση appeared first on Lasithi News.

]]>
3644
Πατητή Τσιμεντοκονία Μυστικά και Τεχνικές Εφαρμογής https://www.lasithinews.gr/patiti-tsimentokonia-mystika-ke-technikes-efarmogis/ Fri, 13 Oct 2017 07:50:22 +0000 https://www.lasithinews.gr/?p=3639 Η πατητή είναι μία από τις κύριες τάσεις. Δημιουργεί μια μοντέρνα αίσθηση σε κάθε χώρο του σπιτιού, ενώ χρησιμοποιείται και στα δάπεδα. Ωστόσο, για να υπάρξουν πλήρως ικανοποιητικά και διαρκή αποτελέσματα θα πρέπει να αποφύγετε μερικά κοινά λάθη. Η πατητή τσιμεντοκονία, σε αντίθεση με το όνομά της, περιέχει περισσότερο κερί πραγματικά. Ειδικά, όμως το κερί...

Read More

The post Πατητή Τσιμεντοκονία Μυστικά και Τεχνικές Εφαρμογής appeared first on Lasithi News.

]]>
Η πατητή είναι μία από τις κύριες τάσεις. Δημιουργεί μια μοντέρνα αίσθηση σε κάθε χώρο του σπιτιού, ενώ χρησιμοποιείται και στα δάπεδα. Ωστόσο, για να υπάρξουν πλήρως ικανοποιητικά και διαρκή αποτελέσματα θα πρέπει να αποφύγετε μερικά κοινά λάθη. Η πατητή τσιμεντοκονία, σε αντίθεση με το όνομά της, περιέχει περισσότερο κερί πραγματικά. Ειδικά, όμως το κερί δεν προστατεύει από λεκέδες. Έτσι, φανταστείτε τι θα μπορούσε να συμβεί σε ένα μπάνιο! Τα φυσικά πορώδη υλικά ρέπει να καλύπτονται με ένα προϊόν απορρόφησης όπως για παράδειγμα μια προστατευτική επιφάνεια από ρητίνη ή βερνίκι. Δώστε έμφαση στην ποιότητα των συστατικών αν θέλετε ένα μόνιμο αποτέλεσμα. Μια ανακαίνιση χώρου δεν μπορεί να είναι μια κοινή επιλογή όταν έχουμε να κάνουμε με έναν επαγγελματικό χώρο ή την ανανέωση του σπιτιού μας. Η πατητή τσιμεντοκονία κάνει ξανά την επανάσταση της και προσφέρει λύσεις που έχουν χρώμα ελληνικό, νησιώτικο και σαφώς οικονομικό σε μία ανακαίνιση σπιτιού. Η πατητή τσιμεντοκονία προσδίδει στο χώρο σας σύγχρονο στιλ ανάμεσα από μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και τεχνοτροπιών. Αλλά πώς μπορεί να διασφαλιστεί η συντήρηση αυτής της μεσογειακής τεχνικής σε βάθος χρόνου σε σημεία όπως είναι το δάπεδο και να αποφευχθεί η φθορά;

Το βερνίκι θα προστατεύσει την επιφάνεια και αποτρέπει τους λεκέδες να γίνουν μόνιμοι «κάτοικοι» του σπιτιού σας, ενώ είναι ανθεκτικό στα περισσότερα απορρυπαντικά, εκτός από διάφορα όξινα στοιχεία (όπως το ισχυρό μαλακτικό). Γι’ αυτό μην αφήνετε να συσσωρεύονται διάφοροι λεκέδες διαφορετικά το προστατευτικό βερνίκι δεν θα διαρκέσει πολύ στον χρόνο. Επίσης, χρειάζεται προσοχή στο μπάνιο όταν χρησιμοποιείτε διάφορα υγρά στοιχεία. Αποφύγετε, αν είναι δυνατόν, να κάνετε χρήση προϊόντων όπως είναι οι διαλύτες νυχιών στο μπάνιο σας. Γιατί αν χυθεί το μπουκάλι και ξεχάσετε να σκουπίσετε το σημείο το υλικό σας δεν μπορεί να αντισταθεί.

Η πατητή μπορεί να τοποθετηθεί σχεδόν οπουδήποτε στο μπάνιο σας: Στους τοίχους, στα δάπεδα, στο νιπτήρα, στο ντους, ακόμη και στην πόρτα! Αλλά δεν είναι απαραίτητα το ίδιο προϊόν. Το πάχος του υλικού ποικίλει ανάλογα με το υπόστρωμα (0,7 mm για ένα διακοσμητικό τοίχο έως 2 mm για ένα ντους, για παράδειγμα). Επίσης, λάβετε συμβουλές από τους ειδικούς για να μάθετε ποια είναι η καλύτερη λύση προστασίας, με βάση τη χρήση του (ντους, δάπεδο κτλ). Μια επιφάνεια με πατητή είναι αρκετά ελκυστική, είναι όμορφη και ισχυρή, αλλά με το νερό γίνεται ολισθηρή. Υπάρχει μεταξύ ορισμένων κατασκευαστών η επιλογή της στρώσης βερνικιού που παρέχει  «αντιολισθητικά» αποτελέσματα.  Αν επιλέξετε ένα τραχύ τσιμεντένιο πάτωμα στο ντους, σκεφτείτε μελλοντικά τη συντήρηση (ο λεκές στον ασβεστόλιθο μπορεί να ενσωματωθεί ευκολότερα). Αποφύγετε τα προϊόντα που είναι πολύ όξινα (ισχυρά μαλακτικά) γιατί η εμφάνιση της ανακαίνισης σας θα αλλάξει γρηγορότερα από την φυσιολογική εξέλιξη φθοράς. Ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσης, κάθε τύπος πατητής τσιμεντοκονίας έχει τις ιδιαιτερότητές του. Μην αμελήσετε κάθε βήμα, ειδικότερα το χρόνο στεγνώματος. Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα εργαλεία.

Οι αλλαγές στο μέλλον

Eίναι αρκετά πιθανές με μια δεύτερη ανακαίνιση, ενώ θα πρέπει να προβλεφθεί και η πώληση του ακινήτου σας. Σε κάθε περίπτωση περίπου μισό εκατοστό είναι απαραίτητο να αφήνεται ως κενό. Η ανακαίνιση του σπιτιού, πλέον, είναι μια υπόθεση που μπορούν να απολαμβάνουν όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Ο λόγος που σε εποχές οικονομικής στενότητας υπάρχει αυτή η πολυτέλεια είναι η εύρεση νέων τεχνικών που συνδυάζουν οικονομία, υψηλό σχεδιασμό και ποιότητα. Η πατητή τσιμεντοκονία έρχεται από το παρελθόν για να κατακτήσει το μέλλον. Η οικονομία που προσφέρει είναι ασύγκριτη με οποιοδήποτε άλλο προϊόν. Πρόκειται για ένα αμιγώς ελληνικό προϊόν που έχει κατακτήσει την εγχώρια και την ξένη αγορά. Συγκεκριμένα, αρκετά ξενοδοχεία από το εξωτερικό προσλαμβάνουν ελληνικά συνεργεία για να την ανακαίνιση του επαγγελματικού τους χώρου. Βέβαια, δεν αρκεί το άρωμα Ελλάδος και το κυκλαδίτικο στυλ μόνο για να δώσει μια διαφορετική εικόνα στον χώρο. Η συντήρηση του υλικού είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την επένδυση. Η απαραίτητη προσοχή πρέπει να δίνεται τηρουμένων των οδηγιών του μηχανικού και του κατασκευαστή. Έπειτα, η συνέχεια εκτυλίσσεται με την απόλαυση του χώρου σας μετά από μια ανανέωση χώρου που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τις ακριβές επιλογές της αγοράς.

Προσοχή: Μην προσπαθήσετε να εξοικονομήσετε ποσότητα. Αν βάλετε μικρότερη ποσότητα από αυτή που απαιτείται για κάθε τετραγωνικό μέτρο, τότε να αναμένετε προβλήματα! Προσοχή, επίσης, στο πάχος της πατητής τσιμεντοκονίας. Η τοποθέτηση της κατά την ανακαίνιση σπιτιού δε θα πρέπει να εμποδίζει τον αέρα από το να διαφεύγει κάτω από την πόρτα του μπάνιου (περίπου 3 έως 4 mm).

The post Πατητή Τσιμεντοκονία Μυστικά και Τεχνικές Εφαρμογής appeared first on Lasithi News.

]]>
3639
Το 90% Προτιμά Κουζίνα από Μελαμίνη για Οικονομία https://www.lasithinews.gr/90-protima-kouzina-apo-melamini-gia-ikonomia/ Thu, 05 Oct 2017 09:32:08 +0000 https://www.lasithinews.gr/?p=3635 Σε μια ανακαίνιση κουζίνας υπάρχει ένα ευρύ φάσμα τύπων για να επιλεγεί  όταν πρόκειται για βινυλικές κουζίνες. Σε γενικές γραμμές, το laminate είναι το κατάλληλο υλικό για σύγχρονα ή μοντέρνα σχέδια κουζίνας. Επίσης, τα στυλ που αναπαράγουν πιο παραδοσιακά σχέδια είναι, επίσης, διαθέσιμα. Ακριβά ξύλινα ντουλάπια, κουζίνες με όμορφα σχέδια αλλά οικονομικά απλησίαστες και την...

Read More

The post Το 90% Προτιμά Κουζίνα από Μελαμίνη για Οικονομία appeared first on Lasithi News.

]]>
Σε μια ανακαίνιση κουζίνας υπάρχει ένα ευρύ φάσμα τύπων για να επιλεγεί  όταν πρόκειται για βινυλικές κουζίνες. Σε γενικές γραμμές, το laminate είναι το κατάλληλο υλικό για σύγχρονα ή μοντέρνα σχέδια κουζίνας. Επίσης, τα στυλ που αναπαράγουν πιο παραδοσιακά σχέδια είναι, επίσης, διαθέσιμα. Ακριβά ξύλινα ντουλάπια, κουζίνες με όμορφα σχέδια αλλά οικονομικά απλησίαστες και την κουζίνα σας να καταρρέει στον πέρασμα του χρόνου κάνοντας το περιβάλλον μη λειτουργικό και με μηδενική εργονομία για εσάς και την οικογένειά σας. Οι βινυλικές κουζίνες ή laminate έρχονται να αλλάξουν την προσέγγιση για την ανακαίνιση κουζίνας σας.

Μάθετε περισσότερα για αυτό το υλικό και ξεκινήστε να ονειρεύεστε τη νέα σας κουζίνα. Αυτή φορά θα είναι οικονομική, ανθεκτική, με έξυπνο σχεδιασμό και πολλούς φανερούς ή κρυφούς χώρους για να εξυπηρετείτε τις καθημερινές σας ανάγκες, μετατρέποντας τον χώρο σας σε κάτι παραπάνω από μια κοινή κουζίνα.

Μία κουζίνα από μελαμίνη είναι γενικά πολύ λιγότερο ακριβή από τα ντουλάπια από ξύλο, γεγονός που τα καθιστά μια ελκυστική επιλογή για όσους αναζητούν ένα σύγχρονο στιλ και έναν οικονομικό προϋπολογισμό για την ανακαίνιση κουζίνας.

 

Το πλαστικό είναι ένα συνθετικό υλικό τοποθετημένο σε μοριοσανίδες, το οποίο είναι κατασκευασμένο από συμπιεσμένο ξύλο. Έρχεται σε ποικιλίες υψηλής πίεσης και χαμηλής πίεσης. Το laminate υψηλής πίεσης είναι η καλύτερη ποιότητα ανάμεσα στους δυο τύπους και πωλείται με διάφορα εμπορικά σήματα. Οι θωρακισμένες πόρτες κατασκευάζονται με την εφαρμογή του συνθετικού υλικού πάνω στην μοριοσανίδα ή το MDF. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα για τη χρήση laminate, εκτός από το χαμηλό κόστος του, είναι ότι είναι ένα ανθεκτικό υλικό που θα διατηρηθεί μέχρι και στη βαριά χρήση του μέσου όρου της κουζίνας. Δεν φθείρεται με τον χρόνο όπως συμβαίνει με το ξύλο και είναι ανθεκτικό στο ξεθώριασμα. Το laminate διατίθεται επίσης σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, μοτίβων και στυλ ντουλαπιών, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε παραδοσιακές όσο και σε μοντέρνες κουζίνες, ανάλογα με το ιδιαίτερο στυλ και το γούστο σας. Αν αναζητάτε μια ευέλικτη, ανθεκτική και χαμηλού κόστους εναλλακτική λύση στα ξύλινα ντουλάπια – ειδικά εάν επιθυμείτε σύγχρονο ή μοντέρνο στυλ για την κουζίνα σας, τα ντουλάπια από βινυλικά υλικά είναι μια εξαιρετική επιλογή για το σχεδιασμό της κουζίνας σας.

Το laminate και το ξύλο είναι τα δύο πιο δημοφιλή υλικά που χρησιμοποιούνται για ντουλάπια κουζίνας, και οι δύο επιλογές προσφέρουν μια σειρά από πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που σχετίζονται με την τιμή, την αντοχή και την εμφάνιση. Σε γενικές γραμμές, τα πολυστρωματικά ντουλάπια κουζίνας επιλέγονται για πιο σύγχρονα σχέδια κουζίνας. Όπως και με τα ντουλάπια από ξύλο, τα πολυστρωματικά ντουλάπια κουζίνας μπορούν να αγοραστούν προκατασκευασμένα, ή μπορείτε να επιλέξετε ημιτελή σχέδια. Η προ-κατασκευή είναι η οικονομικότερη επιλογή. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα των πολυστρωματικών ντουλαπιών κουζίνας είναι η ευκολία με την οποία μπορούν να καθαριστούν. Ακόμη καλύτερα, σε αντίθεση με τις ακριβότερες επιφάνειες, το πολυστρωματικό υλικό μπορεί να αντικατασταθεί με ένα σχετικά χαμηλό κόστος. Και επειδή μπορεί να αγοραστεί premade, το υλικό είναι επίσης ένα από τα αγαπημένα μεταξύ των do-it-yourselfers. Το μόνο που θα χρειαστείτε για να καθαρίσετε τα ερμάρια από πολυστρωματικές πλάκες είναι ένα οικιακό καθαριστικό με βάση το νερό και ένα υγρό σφουγγάρι.

Οι πάγκοι κουζίνας από πλαστικές ύλες έγιναν για πρώτη φορά δημοφιλείς στη δεκαετία του 1950, αλλά διατηρούν και μια ελκυστική τάση στον 21ο αιώνα.
Κερδίζουν κατά κράτος στις τιμές συγκριτικά των γρανιτών, πετρών, ξύλου ή μεταλλικών ντουλαπιών, οι πάγκοι laminate έχουν επίσης το ξεχωριστό πλεονέκτημα να προσφέρουν μια συνεκτική, ομοιόμορφη εμφάνιση χάρη σε συνδυαστικές επιλογές με τα backsplashes και πολλά άλλα υλικά.
Οι πάγκοι από πλαστικές ύλες είναι κατασκευασμένοι από πλαστικά στρώματα που είναι συνδεδεμένα με μοριοσανίδες ή χαρτόνια kraft για να δημιουργήσουν μια σταθερή επιφάνεια πάγκου. Αυτοί οι πάγκοι είναι διαθέσιμοι σε μια ευρεία γκάμα χρωμάτων, υφών και σχήματα, που ταυτίζονται από τις επιλογές που μοιάζουν με μάρμαρο μέχρι τα ανοξείδωτα υλικά.

Λόγω της ελαφριάς φύσης της – σε αντίθεση με τις βαριές πέτρινες κατασκευές – το laminate μπορεί εύκολα να εγκατασταθεί εύκολα και γρήγορα. Αυτό, φυσικά, αυξάνει τον αποδοτικό χαρακτήρα του. Επίσης, μία κουζίνα από μελαμίνη με τη σωστή φροντίδα μπορεί να διαρκέσει για πολλά χρόνια αυξάνοντας το value for money της ανακαίνισής σας και προσφέροντας αρκετά χαμόγελα σε εσάς και τους ανθρώπους σας.

The post Το 90% Προτιμά Κουζίνα από Μελαμίνη για Οικονομία appeared first on Lasithi News.

]]>
3635
Πως Γίνεται η Διαχείριση Ακινήτου από Κατοίκους Εξωτερικού https://www.lasithinews.gr/pos-ginete-diachirisi-akinitou-apo-katikous-exoterikou/ Thu, 25 May 2017 07:35:33 +0000 https://www.lasithinews.gr/?p=3628 Λύση στην διαχείριση ακινήτων για κατοίκους εξωτερικού έρχονται να δώσου εταιρείες με ειδίκευση σε αυτόν ακριβώς τον τομέα οι οποίες δεν είναι μεσιτικά γραφεία αλλά εταιρείες που στο δυναμικό τους διαθέτουν λογιστές, δικηγόρους συμβολαιογράφους και άλλες ειδικότητες που σχετίζονται με τον χώρο των ακινήτων. Συγκεκριμένα οι εταιρείες διαχείρισης ακινήτων μπορούν να αναλάβουν τις παρακάτω εργασίες....

Read More

The post Πως Γίνεται η Διαχείριση Ακινήτου από Κατοίκους Εξωτερικού appeared first on Lasithi News.

]]>
Λύση στην διαχείριση ακινήτων για κατοίκους εξωτερικού έρχονται να δώσου εταιρείες με ειδίκευση σε αυτόν ακριβώς τον τομέα οι οποίες δεν είναι μεσιτικά γραφεία αλλά εταιρείες που στο δυναμικό τους διαθέτουν λογιστές, δικηγόρους συμβολαιογράφους και άλλες ειδικότητες που σχετίζονται με τον χώρο των ακινήτων. Συγκεκριμένα οι εταιρείες διαχείρισης ακινήτων μπορούν να αναλάβουν τις παρακάτω εργασίες.

Ως παράδειγμα υπηρεσιών θα φέρουμε την εταιρεία G-Epsilon η οποία αναφέρει:

Προσφέρουμε με υπευθυνότητα, νομιμότητα και διαφάνεια ολοκληρωμένες υπηρεσίες που σας βοηθούν  να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τις ακόλουθες περιπτώσεις :

  • Διαθέτετε κάποιο ή κάποια ακίνητα που βρίσκονται σε μεγάλη γεωγραφική απόσταση από εσάς (σε άλλη πόλη ή στο εξωτερικό) και θέλετε να το μισθώσετε;
  • Διαθέτετε κάποιο ή κάποια ακίνητα εξ’ αδιαιρέτου και είναι δύσκολη η συνεννόηση μεταξύ συνιδιοκτητών;
  • Διαθέτετε κάποιο η κάποια ακίνητα αλλά για διαφόρους άλλους λόγους δυσκολεύεστε να τα διαχειριστείτε;
  • Συγκεκριμένα δυσκολεύεστε
    • Στην ανεύρεση κατάλληλου και κυρίως φερέγγυου μισθωτή;
    • Με τη σύνταξη μισθωτικών συμβάσεων;
    • Με την τήρηση των συμβατικών όρων και υποχρεώσεων των μισθωτών-ενοίκων απέναντί σας;
    • Με την έκδοση απαραίτητων πιστοποιητικών για τη μίσθωση του ακινήτου σας;
    • Με την έγκαιρη είσπραξη των ενοικίων;
    • Χρεώνεστε με κοινόχρηστες η άλλες δαπάνες που δεν μπορείτε να ελέγξετε και φθάνουν τα ενοίκια «πετσοκομμένα » στα χέρια σας  ;
    • Με τη διευθέτηση  των φορολογικών σας υποχρεώσεων και την εμπρόθεσμη τακτοποίησή τους;
  • Δυσκολεύεστε να παρακολουθείτε αν το μίσθιο σας βρίσκεται σε καλή κατάσταση;
  • Ανησυχείτε για την τύχη του;
  • Δυσκολεύεστε για την συντήρηση ή την επισκευή του ή ακόμη και την ανακαίνιση του προκειμένου να συνάψετε μια νέα μισθωτική σύμβαση;
  • Δυσκολεύεστε με κληρονομικές εκκρεμότητες και με τις διαδικασίες διεκπεραίωσης τους;
    • Με τα δικαιολογητικά και κάθε άλλο έγγραφο που θα απαιτηθούν και πρέπει να συγκεντρώσετε;
    • Με τις συμβολαιογραφικές πράξεις, μεταβιβάσεις, γονικές ή άλλες  παροχές;

Η G-Epsilon αποτελεί μια καινοτόμο εταιρεία διαχείρισης ακίνητης περιουσίας τρίτων. Δεν είναι μεσιτική εταιρεία. Είναι εταιρεία η οποία συστάθηκε με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες πολλών ιδιοκτητών οι οποίοι είτε λόγω απόστασης π.χ. Ομογενείς, κάτοικοι εξωτερικού, κάτοικοι επαρχίας, είτε και λόγω πολλών εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησιών, αδυνατούν να διαχειριστούν μόνοι τους την ακίνητη περιουσίας τους σε τομής για παράδειγμα όπως η είσπραξη ενοικίων και μισθωμάτων.

Πρωτοπόρος με πολυετή εμπειρία άνω των δέκα χρόνων στον κλάδο της διαχείρισης των ακινήτων, η G-Εpsilon διαθέτει άρτια  κατηρτησμένα στελέχη, Οικονομολόγους, Δικηγόρους, Φοροτεχνικούς και τεχνικούς οι οποίοι αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις απαιτούμενες διαδικασίες, δίνοντας τις πλέον ενδεδειγμένες λύσεις. Μεριμνώντας πάντα για την αποδοτικότερη εκμετάλλευση των ακινήτων απαλλάσσουν τους ιδιοκτήτες από το βάρος της διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας τους,  όπως την κατάρτιση μισθωτικών συμβάσεων, την  είσπραξη μισθωμάτων, την φορολογική παρακολούθηση,  την νομική κάλυψη , την ασφαλιστική μέχρι  την συντήρηση και την ανακαίνιση των ακινήτων.

The post Πως Γίνεται η Διαχείριση Ακινήτου από Κατοίκους Εξωτερικού appeared first on Lasithi News.

]]>
3628
To Must Visit Νησί για το Καλοκαίρι 2017 είναι η Κάρπαθος https://www.lasithinews.gr/must-visit-nisi-gia-kalokeri-2017-ine-karpathos/ Wed, 24 May 2017 09:00:00 +0000 https://www.lasithinews.gr/?p=3624 Αν εσύ και το αγόρι σου είστε λάτρεις της έντονης ζωής τότε η Κάρπαθος είναι ό,τι πρέπει για τις διακοπές σας. Η Κάρπαθος είναι κοσμοπολίτικη, έχει μια αίγλη που δύσκολα βρίσκεις σε άλλα νησιά και υπέροχο φυσικό τοπίο. Για να γυρίσεις τη Κάρπαθο πρέπει να έχεις αυτοκίνητο ή μηχανή και φρόντισε να δεις όσα περισσότερα...

Read More

The post To Must Visit Νησί για το Καλοκαίρι 2017 είναι η Κάρπαθος appeared first on Lasithi News.

]]>
Αν εσύ και το αγόρι σου είστε λάτρεις της έντονης ζωής τότε η Κάρπαθος είναι ό,τι πρέπει για τις διακοπές σας. Η Κάρπαθος είναι κοσμοπολίτικη, έχει μια αίγλη που δύσκολα βρίσκεις σε άλλα νησιά και υπέροχο φυσικό τοπίο. Για να γυρίσεις τη Κάρπαθο πρέπει να έχεις αυτοκίνητο ή μηχανή και φρόντισε να δεις όσα περισσότερα μπορείς στο νησί. Αν δεν πάρεις μαζί σου το αυτοκίνητο σου μπορείς να βρεις το κατάλληλο για τις διακοπές σου στο Explore Karpathos Rent A Car. Τα βράδια μπορείς να βγεις για ένα ποτό με τον αγαπημένο σου στην “Παλιά Πόλη” (φρόντισε να φοράς φλατ παπούτσια και όχι ψηλοτάκουνα η πλατφόρμες γιατί θα δυσκολευτείς αρκετά στο περπάτημα), να περπατήσεις γύρω από το λιμάνι και στα υπέροχα πλακόστρωτα. Επίσης, αν έχετε τη διάθεση μπορείτε να επισκεφτείτε τα ψαροχώρια και να απολαύσετε την μοναδικής ομορφιάς παραλία που είναι στην περιοχή.

Μην παραλήψεις να επισκεφθείς τα ακόλουθα αξιοθέατα:

Λαογραφικα Μουσεια Καρπαθου

Αναπαράσταση του παραδοσιακού σπιτιού της Καρπάθου υπάρχει στο χωριό Όθος. Αξιόλογο Λαογραφικό Μουσείο βρίσκεται στο χωριό Μενετές.με συλλογές από αρχαιολογικά ευρήματα, αγγεία και γλυπτά.

Αγροτικο Μουσειο Πυλων

Το υπαίθριο λαογραφικό μουσείο βρίσκεται στο χωριό Πύλες και αποτελείται από πέτρινους στάβλους, κατοικία, ανεμόμυλο, αλώνι, πατητήρι, φούρνο και άλλα.Ένα μοναδικό γεωργικό μουσείο που δεν υπάρχει όχι μόνο αλλού στην Κάρπαθο, αλλά και στα περισσότερα ελληνικά νησιά, βρίσκεται στο Πυλές. Οι επισκέπτες του μουσείου μπορούν να γνωρίσουν το φυσικό και πολύ φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής στην ύπαιθρο της Καρπάθου.

Μουσειο Αρκασας

Μουσείο με ιστορικά, λαογραφικά και εκκλησιαστικά εκθέματα.

Χωριό Όλυμπος

H Όλυμπος είναι ένα γραφικό ορεινό χωριό στο βόρειο τμήμα της Καρπάθου όπου βασιλεύει η παράδοση. Ολόκληρο το χωριό είναι … μουσείο !!!.
Κοντά στην κεντρική εκκλησία είναι το Μουσείο Βασιλείου Χατζηβασίλη (Λαικού Καλλιτέχνη).

Εκκλησάκι Αγιου Μαμμά

Μοναδικό για το σχήμα του στο ενδιάμεσο της διαδρομής Μενετές – Αρκάσα.

Σπήλαια Καρπάθου

Η Κάρπαθος διαθετει πολλά και αξιόλογα σπήλαια με εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

Εκκλησάκι Αγιου Γεωργίου Λευκού

Παλαιό βυζαντινό εκκλησάκι στον Πάνω Λευκού πριν το χωριό Μεσοχώρι.

Εκκλησάκι Αγιου Λουκα

Ένα θαυμάσιο μικρό εκκλησάκι σκαλισμένο μέσα σε σπηλιά πάνω από την παραλία Άπελλα.

Κεντρο Ενημερωσης Προστατευομενης Περιοχης

Βρίσκεται στο Διαφάνι και στόχο έχει την ενημέρωση σχετικά με την προστατευόμενη περιοχή Καρπάθου- Σαρίας , όπου κατοικεί η μεσογειακή φώκια Monachus Monachus.

Τέλος, αξίζει να επισκεφθείτε τα Σπόα που αγναντεύουν τη θάλασσα και από εκεί να κατευθυνθείτε στον γραφικό παραθαλάσσιο οικισμό του Αγίου Νικολάου και στον όρμο Απέλλα.
Αν βρεθείτε στην Κάρπαθο μην ξεχάσετε να αγοράσετε καρπαθιώτικα πιάτα και μπακίρια, υφαντά και στιβάλια. Δοκιμάστε το περίφημο καρπαθιώτικο σουσαμόμελο και ζυμαρικά χειροποίητα.

Καλές Διακοπές!

 

 

The post To Must Visit Νησί για το Καλοκαίρι 2017 είναι η Κάρπαθος appeared first on Lasithi News.

]]>
3624
Τα Είδη Ανακαίνισης που Προτείνονται Περισσότερο https://www.lasithinews.gr/ta-idi-anakenisis-pou-protinonte-perissotero/ Mon, 27 Feb 2017 09:22:13 +0000 https://www.lasithinews.gr/?p=3610 Μετά την ανακαίνιση ενός σπιτιού, η διακόσμηση πρέπει να έχει ένα συγκεκριμένο στυλ έτσι ώστε να υπάρχει αρμονία στο χώρο. Τα στυλ διακόσμησης που μπορείτε να υιοθετήσετε στο σπίτι σας είναι αρκετά και διαφέρουν μεταξύ τους. Το θέμα είναι πιο στυλ ταιριάζει περισσότερο σε εσάς σύμφωνα με την αισθητική και το προσωπικό σας γούστο. Παρακάτω λοιπόν...

Read More

The post Τα Είδη Ανακαίνισης που Προτείνονται Περισσότερο appeared first on Lasithi News.

]]>
Μετά την ανακαίνιση ενός σπιτιού, η διακόσμηση πρέπει να έχει ένα συγκεκριμένο στυλ έτσι ώστε να υπάρχει αρμονία στο χώρο. Τα στυλ διακόσμησης που μπορείτε να υιοθετήσετε στο σπίτι σας είναι αρκετά και διαφέρουν μεταξύ τους. Το θέμα είναι πιο στυλ ταιριάζει περισσότερο σε εσάς σύμφωνα με την αισθητική και το προσωπικό σας γούστο. Παρακάτω λοιπόν θα διαβάσετε λεπτομέρειες για τα πιο δημοφιλή στυλ διακόσμησης μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης αλλά και τρόπους με τους οποίους μπορείτε να εφαρμόσετε αυτό που σας εκφράζει.

Vintage

Το vintage κυριαρχεί τον τελευταίο καιρό σε όλους τους χώρους και φυσικά και στον χώρο της διακόσμησης. Απευθύνετε στους λάτρεις μιας πιο παλιάς εποχής και όχι μόνο. Αν επιλέξετε μία vintage ανακαίνιση μπορείτε να αξιοποιήσετε πολλά παλιά αντικείμενα που βρίσκονται σε καλή κατάσταση ως διακοσμητικά όπως ένα παλιό ραδιόφωνο, μία παλιά τηλεόραση ή ένα pick up. Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη διακόσμηση με μερικά παλιά βιβλία και κάποια ξύλινα κουτιά. Τέλος, μερικές πουά πινελιές σε υφάσματα, τοίχους ή διακοσμητικά θα έδειχναν ιδανικές.

Retro

Σαν επιλογή, το retro είναι αρκετά ιδιαίτερο. Μας πάει και αυτή η διακόσμηση αρκετά χρόνια πίσω όμως είναι τελείως διαφορετικό από το vintage. Στην περίπτωση του retro συνδυάζουμε έντομα χρώματα και ειδικά στους τοίχους όπου συναντάμε πολύ και τους ριγέ χρωματισμούς. Ένα χαρακτηριστικό που συναντάμε συχνά είναι τα πολλά κάδρα που απεικονίζουν πράγματα μιας πιο παλιάς εποχής αλλά και παλιά έπιπλα όπως αυτά που βλέπουμε στις παλιές ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του ’70. Φυσικά μπορούμε να πετύχουμε μία retro διακόσμηση αγοράζοντας καινούργια έπιπλα ή διακοσμητικά τα οποία όμως να έχουνε ένα παλαιικό design.

Minimalist

Το μινιμαλιστικό στυλ είναι η προσωποποίηση της απλής και λιτής διακόσμησης. Σε αυτό το στυλ κυριαρχεί η μονοχρωμία, οι καθαρές επιφάνειες χωρίς σχέδια, το σύγχρονο design υψηλής αισθητικής και η άποψη της αφαιρετικότητας, δηλαδή όσο το δυνατόν λιγότερα διακοσμητικά στους χώρους.

Masculine

Το στυλ της συγκεκριμένης διακόσμησης είναι παρόμοιο με το μινιμαλιστικό όμως υπάρχουν αρκετές διαφορές όπως για παράδειγμα τα χρώματα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σκούρα χρώματα ή ένα συνδυασμό άσπρου – μαύρου αλλά και pop χρώματα όπως κίτρινο, μπλε, μωβ, πράσινο κ.τ.λ. Επίσης το masculine style χαρακτηρίζεται για το εκκεντρικό design στη διακόσμηση αλλά και την προσθήκη διάφορων gadgets. Δεν είναι τυχαίο φυσικά ότι το συγκεκριμένο στυλ διακόσμησης το συναντάμε συχνότερα σε εργένικα σπίτια.

The post Τα Είδη Ανακαίνισης που Προτείνονται Περισσότερο appeared first on Lasithi News.

]]>
3610
Αποθήκευσε Περισσότερα σε Λιγότερο Χώρο https://www.lasithinews.gr/apothikefse-perissotera-se-ligotero-choro/ Sun, 22 Jan 2017 10:08:18 +0000 https://www.lasithinews.gr/?p=3604 Η ιστοσελίδα Ανακαίνιση Home που ειδικεύεται στην ανακαίνιση σπιτιού μας παρέχει μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πως θα γίνει η αποθήκευση πραγμάτων που χρησιμοποιούνται από περιστασιακά έως καθόλου, σε σπίτια που έχουν περιορισμένο αποθηκευτικό χώρο. Έτσι η έλλειψη χώρου είναι ένα μόνιμο πρόβλημα της καθημερινότητας που αναζητά διαρκώς λύσεις είτε το σπίτι μας είναι μικρός είτε όχι....

Read More

The post Αποθήκευσε Περισσότερα σε Λιγότερο Χώρο appeared first on Lasithi News.

]]>
Η ιστοσελίδα Ανακαίνιση Home που ειδικεύεται στην ανακαίνιση σπιτιού μας παρέχει μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πως θα γίνει η αποθήκευση πραγμάτων που χρησιμοποιούνται από περιστασιακά έως καθόλου, σε σπίτια που έχουν περιορισμένο αποθηκευτικό χώρο.

Έτσι η έλλειψη χώρου είναι ένα μόνιμο πρόβλημα της καθημερινότητας που αναζητά διαρκώς λύσεις είτε το σπίτι μας είναι μικρός είτε όχι. Δεν έχει σημασία αν μένεις σε ένα ευρύχωρο σπίτι ή σε μια μονόχωρη γκαρσονιέρα. Η ανάγκη για νέους αποθηκευτικούς χώρους είναι σίγουρη.
Υπάρχουν κάποιες βασικές συμβουλές που αν ακολουθήσεις θα βελτιώσεις σε μεγάλο βαθμό την έλλειψη χώρου στο σπίτι σου.

1. Εκμεταλλεύσου το ύψος στους τοίχους κατά την ανακαίνιση σπιτιού

Αυτό σημαίνει ότι πολλά από τα πράγματα που υπό άλλες συνθήκες θα έβαζες σε κουτιά ή σε συρτάρια σκέψου ότι θα γλυτώσεις πολύ χώρο αν απλώς τα κρεμάσεις  στον τοίχο. Έτσι όχι μόνο γλιτώνεις το χώρο που θα έβαζες ένα επιπλέον κουτί αλλά και έχεις και άπλετο ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο: τέσσερις ολόκληρους τοίχους τουλάχιστον! Μπορείς  να κρεμάσεις τις τσάντες ή τα κοσμήματα σου. Επίσης, αν προμηθευτείς κρεμαστές θήκες για αρχειοθέτηση είναι σίγουρο ότι πολλά συρτάρια με απεριόριστη χαρτούρα θα αδειάσουν δίνοντας σου μια ανάσα χώρου. Άσε που είναι προτιμότερες από τα σταθερά ράφια μιας και μπορείς να τους αλλάξεις θέση όποτε θες. Έχε υπόψιν σου ότι δεν είναι καθόλου απαραίτητο να κάνεις τρύπες στους τοίχους για να κρεμάς τόσα πράγματα. Ανάλογα με το μέγεθος του αντικειμένου μπορείς να χρησιμοποιήσεις διαφανή αυτοκόλλητα κρεμαστράκια τοίχου, ταινία διπλής όψεως, blue tack ή και βέλκρο. Φυσικά δεν είναι αναγκαίο να κρεμάς απευθείας στον τοίχο μιας και αυτό δεν θα έχει κανένα αισθητικό ενδιαφέρον. Μπορείς να πλαισιώσεις τα αντικείμενα σου με μια κορνίζα ή να το συνδυάσεις με κάποια ζωγραφική στον τοίχο σου.

2. Εκμεταλλεύσου τα κενά

Ιδανικοί χώροι για να αποθηκεύσεις πράγματα είναι όλοι εκείνοι οι χώροι που μένουν ανεκμετάλλευτοι από τα υπάρχοντα έπιπλα όπως για παράδειγμα ο χώρος κάτω από το κρεβάτι ή πάνω από την ντουλάπα ή οι χώροι ανάμεσα στα έπιπλα όταν αυτά δεν εφάπτονται. Κάνε σωστή επιλογή που θα βάλεις τι. Πολύ ψηλά τοποθέτησε πράγματα που δεν χρησιμοποιείς συχνά ενώ άσε σε βαττό μέρος αυτά που χρειάζεσαι συχνά.

3. Επένδυσε σε έπιπλα με αποθηκευτικό χώρο

Είναι ίσως η καλύτερη λύση που θα μπορούσες να υιοθετήσεις μιας και μπορεί να κάνει την διαφορά και οι επιλογές που έχεις είναι πλέον πολλές. Οι εναλλακτικές που έχεις ξεκινούν από ένα απλό σκαμπό που ανοίγει σαν κουτί και μπορείς να αποθηκεύσεις εκεί ότι δεν χρειάζεσαι άμεσα. Επίσης υπάρχουν κρεβάτια που ανασηκώνεται το στρώμα αφήνοντας πολύ χώρο για αποθήκευση. Ακόμα κυκλοφορούν κρεβάτια που έχουν ντουλάπια γύρω-γύρω ή και ράφια. Το τραπεζάκι του σαλονιού μπορεί να έχει ράφια ή και ντουλάπια. Υπάρχουν πολλά ακόμα έπιπλα με αποθηκευτικούς χώρους  διαθέσιμα. Αυτά είναι κάποια ενδεικτικά.

Όπως βλέπεις υπάρχουν απλές και ανέξοδες λύσεις για να αυξήσεις τους αποθηκευτικούς χώρους όσο μικρός και αν είναι ο χώρος σου. Αρκεί να τις αναζητήσεις!

The post Αποθήκευσε Περισσότερα σε Λιγότερο Χώρο appeared first on Lasithi News.

]]>
3604
Ο Ρόλος της Κατασκευής Ιστοσελίδας για Τουριστικές Επιχειρήσεις https://www.lasithinews.gr/o-rolos-tis-kataskevis-istoselidas-gia-touristikes-epichirisis/ Sat, 21 Jan 2017 10:39:55 +0000 https://www.lasithinews.gr/?p=3592 Βρισκόμαστε στα μέσα της χειμερινής περιόδου και όπως λέγετε ξεκίνησε η «κατηφόρα», δηλαδή να πλησιάζει ο καιρός για την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου. Έτσι όλοι οι επαγγελματικές του τουρισμού αναζητούν τρόπους προσελκύσουν περισσότερων πελατών μέσω της αναβάθμισης των υπηρεσιών των επιχειρήσεων τους ή μέσω της διαφήμισης στο internet με την κατασκευή ιστοσελίδας ξενοδοχείου, εστιατορίου...

Read More

The post Ο Ρόλος της Κατασκευής Ιστοσελίδας για Τουριστικές Επιχειρήσεις appeared first on Lasithi News.

]]>
Βρισκόμαστε στα μέσα της χειμερινής περιόδου και όπως λέγετε ξεκίνησε η «κατηφόρα», δηλαδή να πλησιάζει ο καιρός για την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου. Έτσι όλοι οι επαγγελματικές του τουρισμού αναζητούν τρόπους προσελκύσουν περισσότερων πελατών μέσω της αναβάθμισης των υπηρεσιών των επιχειρήσεων τους ή μέσω της διαφήμισης στο internet με την κατασκευή ιστοσελίδας ξενοδοχείου, εστιατορίου ή οποιαδήποτε άλλης τουριστική δραστηριότητα.

Προς αυτή την κατεύθυνση έχει στραφεί και η ίδια η Google με το πρόγραμμα Grow​ Greek Tourism Online της Google, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), διοργανώνει δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο στην Σίφνο, με στόχο τη ψηφιοποίηση και την ενίσχυση του Τουρισμού στην Ελλάδα.

Μια ομάδα από ειδικούς συμβούλους που έχουν εκπαιδευτεί από την Google, οι Online Advisors, θα βοηθήσουν τους επαγγελματίες του τουρισμού να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο για να προωθήσουν τις υπηρεσίες τους. Μέσα από τα σεμινάρια, οι επαγγελματίες του Τουρισμού θα ενημερωθούν για επιτυχημένες τεχνικές ψηφιακού μάρκετινγκ, καθώς και στη χρήση βασικών διαδικτυακών εργαλείων για την προώθηση της επιχείρησής τους, όπως το Google My Business, Google Adwords, Google Maps, κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2016, έχουν υλοποιηθεί εκπαιδευτικά σεμινάρια σε περισσότερες από 30 περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, πέρα από τα ομαδικά σεμινάρια, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν δωρεάν​ ​τα  προγράμματα διαδικτυακής εκμάθησης ψηφιακών δεξιοτήτων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του «Grow Greek Tourism Online»​.​

Η Μαρία Φουντά παρουσίασε συνοπτικά την πλατφόρμα Google Partners, η οποία αποτελεί την φυσική εξέλιξη και συγχώνευση των μέχρι τώρα εργαλείων που παρείχε η Google στους διαφημιστές για την προώθηση ιστοσελίδων. Ταυτόχρονα εστίασε στην επιχειρηματική ευκαιρία που βλέπει η Google τόσο στον τουρισμό όσο και στην ανάπτυξη των διαφημιστικών εταιρειών που ασχολούνται με την online προώθηση τουριστικών επιχειρήσεων. Αναφέρθηκε στο χαρακτηριστικό success story των διαφημίσεων Google Ad Words αυτή την περίοδο. Την περίπτωση του Έναργον με τον τίτλο «Το ίντερνετ δουλεύει για το Έναγρον» και το cover story:

Η Φανή και ο Γιάννης, πάντοτε ήθελαν να μοιραστούν την ατμόσφαιρα και τις αξίες των Κρητικών βουνών με όλο τον κόσμο. Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε το Έναγρον, ένα ασυνήθιστο οικοτουριστικό χωριό. Το Adwords τους βοήθησε να έρθουν σε επαφή με φυσιολάτρες από όλο τον πλανήτη. “Με αποτέλεσμα, σήμερα ένα 50% περίπου των κρατήσεων να είναι μέσω διαδικτύου.”, λέει περήφανα ο Γιάννης. “Εμείς εδώ ζούμε το ονειρό μας, και σε αυτό μας βοήθησε το ίντερνετ.”

The post Ο Ρόλος της Κατασκευής Ιστοσελίδας για Τουριστικές Επιχειρήσεις appeared first on Lasithi News.

]]>
3592
Πιστοποιητικό Ηλεκτρολόγου ΔΕΗ για Μεταβίβαση Σπιτιού https://www.lasithinews.gr/pistopiitiko-ilektrologou-dei-gia-metavivasi-spitiou/ Sat, 21 Jan 2017 10:26:55 +0000 https://www.lasithinews.gr/?p=3594 Το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου είναι σήμερα απαραίτητο για κάθε ενέργεια που σχετίζεται με το σπίτι είτε πρόκειται για μεταβίβαση, είτε για ενοικίαση. Η έκδοση του Πιστοποιητικού ΔΕΗ πραγματοποιείται μετά από έλεγχο της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης την οποία κάνει ο ηλεκτρολόγος με ειδικά όργανα μέτρησης και ελέγχου. Δεν αποτελεί ένα «τυπικό χαρτί» για τη ΔΕΗ καθώς ο έλεγχος...

Read More

The post Πιστοποιητικό Ηλεκτρολόγου ΔΕΗ για Μεταβίβαση Σπιτιού appeared first on Lasithi News.

]]>
Το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου είναι σήμερα απαραίτητο για κάθε ενέργεια που σχετίζεται με το σπίτι είτε πρόκειται για μεταβίβαση, είτε για ενοικίαση. Η έκδοση του Πιστοποιητικού ΔΕΗ πραγματοποιείται μετά από έλεγχο της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης την οποία κάνει ο ηλεκτρολόγος με ειδικά όργανα μέτρησης και ελέγχου. Δεν αποτελεί ένα «τυπικό χαρτί» για τη ΔΕΗ καθώς ο έλεγχος της ηλεκτρικής εγκατάστασης διασφαλίζει την ασφαλή λειτουργία της εγκατάστασης καθώς και την ασφάλεια όσων ζουν, εργάζονται ή επισκέπτονται το χώρο.

Για την έκδοση του πιστοποιητικού θα πρέπει να τηρούνται οι απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές. Το πιστοποιητικό ΔΕΗ για μονοκατοικίες, διαμερίσματα έχει διάρκεια ισχύος 14 έτη.

Σε περίπτωση που βρεθούν σφάλματα ή κακοτεχνίες θα πρέπει πρώτα να διορθωθούν και να γίνει νέος έλεγχος για την έκδοση πιστοποιητικού ΔΕΗ.
Κατόπιν συμφωνίας αναλαμβάνουμε την επιτόπου αποκατάσταση σφαλμάτων που αφενός ασφαλίζουν το ακίνητό σας και αφετέρου οδηγούν στην άμεση έκδοση του Πιστοποιητικού.

Για να την αποκτήσετε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν ηλεκτρολόγο μηχανικό στην περιοχή σας για παράδειγμα ηλεκτρολόγος μοσχάτο  ο οποίος θα διεξάγει τις ανάλογες ενέργειες για την έκδοσή της. Η έκδοση πιστοποιητικού ηλεκτροδότησης (υπεύθυνη δήλωση αδειούχου εγκαταστάτη) γίνετε αυθημερόν από τον ηλεκτρολόγο μηχανικό αφού προηγηθεί αυτοψία στο χώρο σας και ελεγχθεί η ηλεκτρική σας εγκατάσταση.
Εάν κατά τον έλεγχο διαπιστωθούν κακοτεχνίες και ελλείψεις, ο αρμόδιος ηλεκτρολόγος οφείλει να σας ενημερώσει και να προχωρήσει στην έκδοση του πιστοποιητικού αφού αποκατασταθούν όλες οι παρατυπίες. Η καταγραφή της ηλεκτρικής εγκατάστασης κατά την διαδικασία ελέγχου είναι απαραίτητη.

Το πιστοποιητικό εκδίδεται σε έντυπη μορφή και περιλαμβάνει:

  1. Υπεύθυνη Δήλωση Αδειούχου Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη.
  2. Έκθεση Παράδοσης Ηλεκτρικής Εγκατάστασης.
  3. Πρωτόκολλο Ελέγχου Ηλεκτρικής Εγκατάστασης κατά ΕΛΟΤ HD 384 ή ΚΕΗΕ.
  4. Σχέδιο μονογραμμικό του ηλεκτρικού πίνακα της εγκατάστασης.
  5. Σχέδιο εγκατάστασης και της θέσης των διακοπτών, φωτιστικών, πριζών, πινάκων κλπ.
  6. Την κάτοψη της ηλεκτρικής εγκατάστασης με τα φορτία και τα σημεία χειρισμού που την αποτελούν.
  7. Ανάλυση της εγκατάστασης.
  8. Υπογραφή και σφραγίδα του αδειούχου ηλεκτρολόγου και του σωματείου στο οποίο ανήκει.

The post Πιστοποιητικό Ηλεκτρολόγου ΔΕΗ για Μεταβίβαση Σπιτιού appeared first on Lasithi News.

]]>
3594
Φωτεινές Επιγραφές και Επιγραφές LED για Καταστήματα https://www.lasithinews.gr/fotines-epigrafes-ke-epigrafes-led-gia-katastimata/ Mon, 02 Jan 2017 10:19:43 +0000 https://www.lasithinews.gr/?p=3589 Οι επιγραφές είναι από τα πρώτα στοιχεία που συνθέτουν τον εξωτερικό διάκοσμο ενός καταστήματος. Ανεξάρτητα από είδος του καταστήματος μια οι περισσότερες επιγραφές είναι απαραίτητες σε μια επιχείρηση για την προβολή της και την ενημέρωση των περαστικών όπως και της ευρύτερης γειτονιάς σχετικά με την δραστηριότητα που ασκεί κάθε επαγγελματίας. ΣΤΟΧΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ Αναγνώριση μάρκας...

Read More

The post Φωτεινές Επιγραφές και Επιγραφές LED για Καταστήματα appeared first on Lasithi News.

]]>
Οι επιγραφές είναι από τα πρώτα στοιχεία που συνθέτουν τον εξωτερικό διάκοσμο ενός καταστήματος. Ανεξάρτητα από είδος του καταστήματος μια οι περισσότερες επιγραφές είναι απαραίτητες σε μια επιχείρηση για την προβολή της και την ενημέρωση των περαστικών όπως και της ευρύτερης γειτονιάς σχετικά με την δραστηριότητα που ασκεί κάθε επαγγελματίας.

ΣΤΟΧΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ

  • Αναγνώριση μάρκας προϊόντος/υπηρεσίας (brand awarness).
  • Γνώση μάρκας προϊόντος/υπηρεσίας (brand knowledge).
  • Εικόνα μάρκας προϊόντος/υπηρεσίας (brand image).
  • Πίστη στην μάρκα του προϊόντος (brand loyalty).
  • Επέκταση της αγοράς σε καινούριους πελάτες.
  • Ενημέρωση καταναλωτή για προϊοντικούς νεωτερισμούς και βελτιώσεις.
  • Εκπαίδευση των καταναλωτών.
  • Συντήρηση των πωλήσεων και υπόμνηση-υπενθύμιση μάρκας.
  • Ηγετική θέση στην αγορά (market leader).
  • Ικανοποίηση του δικτύου διανομής και ευκολότερη προώθηση των προϊόντων από τους πωλητές.

Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί αρκετά ο κλάδος της διαφήμισης, με αποτέλεσμα να αυξηθούν αισθητά τα κέρδη των επιχειρήσεων. Σημαντικό μέρος του κόστους των εφημερίδων και των περιοδικών καλύπτεται απ’ τις διαφημίσεις. Η διαδικτυακή διαφήμιση στη χώρα μας χαρακτηρίζεται από εσπευσμένες πρόχειρες κινήσεις, πλήρη έλλειψη δεοντολογικών κανόνων και έντονη δυσπιστία απ’ όλες τις πλευρές. Τα μέσα που βοηθούν στην υλοποίηση μιας διαφημιστικής εκστρατείας είναι κυρίως το διαδίκτυο και τα διαφημιστικά φυλλάδια.

Η ανάπτυξη και  η πλήρη εξάπλωση του διαδικτύου καθιστούν το ψηφιακό μάρκετινγκ πόλο έλξης για όλο ένα και περισσότερες επιχειρήσεις καθώς θέτει υπόαμφισβήτηση παραδοσιακές στρατηγικές μάρκετινγκ όπως προβολή με επιγραφές led ενώ παράλληλα αλλάζει και την φυσιογνωμία του καταναλωτή.  Δίνεται η δυνατότητα μέσα από αυτή την εργασία να κατανοήσουμε ότι ο καταναλωτής αλληλεπιδρά πλέων με μια μάρκα, καθώς λόγω της αμεσότητας και της μόνιμης πρόσβασης σε προϊόντα και υπηρεσίες αυτό είναι  πιο εφικτό.

The post Φωτεινές Επιγραφές και Επιγραφές LED για Καταστήματα appeared first on Lasithi News.

]]>
3589