27
Φεβ
2017
0
Τα Είδη Ανακαίνισης που Προτείνονται Περισσότερο

Τα Είδη Ανακαίνισης που Προτείνονται Περισσότερο

Μετά την ανακαίνιση ενός σπιτιού, η διακόσμηση πρέπει να έχει ένα συγκεκριμένο στυλ έτσι ώστε να υπάρχει αρμονία στο χώρο. Τα στυλ διακόσμησης που μπορείτε να υιοθετήσετε στο σπίτι σας είναι αρκετά και διαφέρουν μεταξύ τους. Το θέμα είναι πιο στυλ ταιριάζει περισσότερο σε εσάς σύμφωνα με την αισθητική και το προσωπικό σας γούστο. Παρακάτω λοιπόν θα διαβάσετε λεπτομέρειες για τα πιο δημοφιλή στυλ διακόσμησης μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης αλλά και τρόπους με τους οποίους μπορείτε να εφαρμόσετε αυτό που σας εκφράζει.

Vintage

Το vintage κυριαρχεί τον τελευταίο καιρό σε όλους τους χώρους και φυσικά και στον χώρο της διακόσμησης. Απευθύνετε στους λάτρεις μιας πιο παλιάς εποχής και όχι μόνο. Αν επιλέξετε μία vintage ανακαίνιση μπορείτε να αξιοποιήσετε πολλά παλιά αντικείμενα που βρίσκονται σε καλή κατάσταση ως διακοσμητικά όπως ένα παλιό ραδιόφωνο, μία παλιά τηλεόραση ή ένα pick up. Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη διακόσμηση με μερικά παλιά βιβλία και κάποια ξύλινα κουτιά. Τέλος, μερικές πουά πινελιές σε υφάσματα, τοίχους ή διακοσμητικά θα έδειχναν ιδανικές.

Retro

Σαν επιλογή, το retro είναι αρκετά ιδιαίτερο. Μας πάει και αυτή η διακόσμηση αρκετά χρόνια πίσω όμως είναι τελείως διαφορετικό από το vintage. Στην περίπτωση του retro συνδυάζουμε έντομα χρώματα και ειδικά στους τοίχους όπου συναντάμε πολύ και τους ριγέ χρωματισμούς. Ένα χαρακτηριστικό που συναντάμε συχνά είναι τα πολλά κάδρα που απεικονίζουν πράγματα μιας πιο παλιάς εποχής αλλά και παλιά έπιπλα όπως αυτά που βλέπουμε στις παλιές ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του ’70. Φυσικά μπορούμε να πετύχουμε μία retro διακόσμηση αγοράζοντας καινούργια έπιπλα ή διακοσμητικά τα οποία όμως να έχουνε ένα παλαιικό design.

Minimalist

Το μινιμαλιστικό στυλ είναι η προσωποποίηση της απλής και λιτής διακόσμησης. Σε αυτό το στυλ κυριαρχεί η μονοχρωμία, οι καθαρές επιφάνειες χωρίς σχέδια, το σύγχρονο design υψηλής αισθητικής και η άποψη της αφαιρετικότητας, δηλαδή όσο το δυνατόν λιγότερα διακοσμητικά στους χώρους.

Masculine

Το στυλ της συγκεκριμένης διακόσμησης είναι παρόμοιο με το μινιμαλιστικό όμως υπάρχουν αρκετές διαφορές όπως για παράδειγμα τα χρώματα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σκούρα χρώματα ή ένα συνδυασμό άσπρου – μαύρου αλλά και pop χρώματα όπως κίτρινο, μπλε, μωβ, πράσινο κ.τ.λ. Επίσης το masculine style χαρακτηρίζεται για το εκκεντρικό design στη διακόσμηση αλλά και την προσθήκη διάφορων gadgets. Δεν είναι τυχαίο φυσικά ότι το συγκεκριμένο στυλ διακόσμησης το συναντάμε συχνότερα σε εργένικα σπίτια.

You may also like

Αποθήκευσε Περισσότερα σε Λιγότερο Χώρο
Αποθήκευσε Περισσότερα σε Λιγότερο Χώρο

Leave a Reply