13
Οκτ
2017
1
Πατητή Τσιμεντοκονία Μυστικά και Τεχνικές Εφαρμογής

Πατητή Τσιμεντοκονία Μυστικά και Τεχνικές Εφαρμογής

Η πατητή είναι μία από τις κύριες τάσεις. Δημιουργεί μια μοντέρνα αίσθηση σε κάθε χώρο του σπιτιού, ενώ χρησιμοποιείται και στα δάπεδα. Ωστόσο, για να υπάρξουν πλήρως ικανοποιητικά και διαρκή αποτελέσματα θα πρέπει να αποφύγετε μερικά κοινά λάθη. Η πατητή τσιμεντοκονία, σε αντίθεση με το όνομά της, περιέχει περισσότερο κερί πραγματικά. Ειδικά, όμως το κερί δεν προστατεύει από λεκέδες. Έτσι, φανταστείτε τι θα μπορούσε να συμβεί σε ένα μπάνιο! Τα φυσικά πορώδη υλικά ρέπει να καλύπτονται με ένα προϊόν απορρόφησης όπως για παράδειγμα μια προστατευτική επιφάνεια από ρητίνη ή βερνίκι. Δώστε έμφαση στην ποιότητα των συστατικών αν θέλετε ένα μόνιμο αποτέλεσμα. Μια ανακαίνιση χώρου δεν μπορεί να είναι μια κοινή επιλογή όταν έχουμε να κάνουμε με έναν επαγγελματικό χώρο ή την ανανέωση του σπιτιού μας. Η πατητή τσιμεντοκονία κάνει ξανά την επανάσταση της και προσφέρει λύσεις που έχουν χρώμα ελληνικό, νησιώτικο και σαφώς οικονομικό σε μία ανακαίνιση σπιτιού. Η πατητή τσιμεντοκονία προσδίδει στο χώρο σας σύγχρονο στιλ ανάμεσα από μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και τεχνοτροπιών. Αλλά πώς μπορεί να διασφαλιστεί η συντήρηση αυτής της μεσογειακής τεχνικής σε βάθος χρόνου σε σημεία όπως είναι το δάπεδο και να αποφευχθεί η φθορά;

Το βερνίκι θα προστατεύσει την επιφάνεια και αποτρέπει τους λεκέδες να γίνουν μόνιμοι «κάτοικοι» του σπιτιού σας, ενώ είναι ανθεκτικό στα περισσότερα απορρυπαντικά, εκτός από διάφορα όξινα στοιχεία (όπως το ισχυρό μαλακτικό). Γι’ αυτό μην αφήνετε να συσσωρεύονται διάφοροι λεκέδες διαφορετικά το προστατευτικό βερνίκι δεν θα διαρκέσει πολύ στον χρόνο. Επίσης, χρειάζεται προσοχή στο μπάνιο όταν χρησιμοποιείτε διάφορα υγρά στοιχεία. Αποφύγετε, αν είναι δυνατόν, να κάνετε χρήση προϊόντων όπως είναι οι διαλύτες νυχιών στο μπάνιο σας. Γιατί αν χυθεί το μπουκάλι και ξεχάσετε να σκουπίσετε το σημείο το υλικό σας δεν μπορεί να αντισταθεί.

Η πατητή μπορεί να τοποθετηθεί σχεδόν οπουδήποτε στο μπάνιο σας: Στους τοίχους, στα δάπεδα, στο νιπτήρα, στο ντους, ακόμη και στην πόρτα! Αλλά δεν είναι απαραίτητα το ίδιο προϊόν. Το πάχος του υλικού ποικίλει ανάλογα με το υπόστρωμα (0,7 mm για ένα διακοσμητικό τοίχο έως 2 mm για ένα ντους, για παράδειγμα). Επίσης, λάβετε συμβουλές από τους ειδικούς για να μάθετε ποια είναι η καλύτερη λύση προστασίας, με βάση τη χρήση του (ντους, δάπεδο κτλ). Μια επιφάνεια με πατητή είναι αρκετά ελκυστική, είναι όμορφη και ισχυρή, αλλά με το νερό γίνεται ολισθηρή. Υπάρχει μεταξύ ορισμένων κατασκευαστών η επιλογή της στρώσης βερνικιού που παρέχει  «αντιολισθητικά» αποτελέσματα.  Αν επιλέξετε ένα τραχύ τσιμεντένιο πάτωμα στο ντους, σκεφτείτε μελλοντικά τη συντήρηση (ο λεκές στον ασβεστόλιθο μπορεί να ενσωματωθεί ευκολότερα). Αποφύγετε τα προϊόντα που είναι πολύ όξινα (ισχυρά μαλακτικά) γιατί η εμφάνιση της ανακαίνισης σας θα αλλάξει γρηγορότερα από την φυσιολογική εξέλιξη φθοράς. Ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσης, κάθε τύπος πατητής τσιμεντοκονίας έχει τις ιδιαιτερότητές του. Μην αμελήσετε κάθε βήμα, ειδικότερα το χρόνο στεγνώματος. Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα εργαλεία.

Οι αλλαγές στο μέλλον

Eίναι αρκετά πιθανές με μια δεύτερη ανακαίνιση, ενώ θα πρέπει να προβλεφθεί και η πώληση του ακινήτου σας. Σε κάθε περίπτωση περίπου μισό εκατοστό είναι απαραίτητο να αφήνεται ως κενό. Η ανακαίνιση του σπιτιού, πλέον, είναι μια υπόθεση που μπορούν να απολαμβάνουν όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Ο λόγος που σε εποχές οικονομικής στενότητας υπάρχει αυτή η πολυτέλεια είναι η εύρεση νέων τεχνικών που συνδυάζουν οικονομία, υψηλό σχεδιασμό και ποιότητα. Η πατητή τσιμεντοκονία έρχεται από το παρελθόν για να κατακτήσει το μέλλον. Η οικονομία που προσφέρει είναι ασύγκριτη με οποιοδήποτε άλλο προϊόν. Πρόκειται για ένα αμιγώς ελληνικό προϊόν που έχει κατακτήσει την εγχώρια και την ξένη αγορά. Συγκεκριμένα, αρκετά ξενοδοχεία από το εξωτερικό προσλαμβάνουν ελληνικά συνεργεία για να την ανακαίνιση του επαγγελματικού τους χώρου. Βέβαια, δεν αρκεί το άρωμα Ελλάδος και το κυκλαδίτικο στυλ μόνο για να δώσει μια διαφορετική εικόνα στον χώρο. Η συντήρηση του υλικού είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την επένδυση. Η απαραίτητη προσοχή πρέπει να δίνεται τηρουμένων των οδηγιών του μηχανικού και του κατασκευαστή. Έπειτα, η συνέχεια εκτυλίσσεται με την απόλαυση του χώρου σας μετά από μια ανανέωση χώρου που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τις ακριβές επιλογές της αγοράς.

Προσοχή: Μην προσπαθήσετε να εξοικονομήσετε ποσότητα. Αν βάλετε μικρότερη ποσότητα από αυτή που απαιτείται για κάθε τετραγωνικό μέτρο, τότε να αναμένετε προβλήματα! Προσοχή, επίσης, στο πάχος της πατητής τσιμεντοκονίας. Η τοποθέτηση της κατά την ανακαίνιση σπιτιού δε θα πρέπει να εμποδίζει τον αέρα από το να διαφεύγει κάτω από την πόρτα του μπάνιου (περίπου 3 έως 4 mm).

You may also like

Τα Είδη Ανακαίνισης που Προτείνονται Περισσότερο
Τα Είδη Ανακαίνισης που Προτείνονται Περισσότερο
Αποθήκευσε Περισσότερα σε Λιγότερο Χώρο
Αποθήκευσε Περισσότερα σε Λιγότερο Χώρο