22
Ιαν
2017
0
Αποθήκευσε Περισσότερα σε Λιγότερο Χώρο

Αποθήκευσε Περισσότερα σε Λιγότερο Χώρο

Η ιστοσελίδα Ανακαίνιση Home που ειδικεύεται στην ανακαίνιση σπιτιού μας παρέχει μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πως θα γίνει η αποθήκευση πραγμάτων που χρησιμοποιούνται από περιστασιακά έως καθόλου, σε σπίτια που έχουν περιορισμένο αποθηκευτικό χώρο.

Έτσι η έλλειψη χώρου είναι ένα μόνιμο πρόβλημα της καθημερινότητας που αναζητά διαρκώς λύσεις είτε το σπίτι μας είναι μικρός είτε όχι. Δεν έχει σημασία αν μένεις σε ένα ευρύχωρο σπίτι ή σε μια μονόχωρη γκαρσονιέρα. Η ανάγκη για νέους αποθηκευτικούς χώρους είναι σίγουρη.
Υπάρχουν κάποιες βασικές συμβουλές που αν ακολουθήσεις θα βελτιώσεις σε μεγάλο βαθμό την έλλειψη χώρου στο σπίτι σου.

1. Εκμεταλλεύσου το ύψος στους τοίχους κατά την ανακαίνιση σπιτιού

Αυτό σημαίνει ότι πολλά από τα πράγματα που υπό άλλες συνθήκες θα έβαζες σε κουτιά ή σε συρτάρια σκέψου ότι θα γλυτώσεις πολύ χώρο αν απλώς τα κρεμάσεις  στον τοίχο. Έτσι όχι μόνο γλιτώνεις το χώρο που θα έβαζες ένα επιπλέον κουτί αλλά και έχεις και άπλετο ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο: τέσσερις ολόκληρους τοίχους τουλάχιστον! Μπορείς  να κρεμάσεις τις τσάντες ή τα κοσμήματα σου. Επίσης, αν προμηθευτείς κρεμαστές θήκες για αρχειοθέτηση είναι σίγουρο ότι πολλά συρτάρια με απεριόριστη χαρτούρα θα αδειάσουν δίνοντας σου μια ανάσα χώρου. Άσε που είναι προτιμότερες από τα σταθερά ράφια μιας και μπορείς να τους αλλάξεις θέση όποτε θες. Έχε υπόψιν σου ότι δεν είναι καθόλου απαραίτητο να κάνεις τρύπες στους τοίχους για να κρεμάς τόσα πράγματα. Ανάλογα με το μέγεθος του αντικειμένου μπορείς να χρησιμοποιήσεις διαφανή αυτοκόλλητα κρεμαστράκια τοίχου, ταινία διπλής όψεως, blue tack ή και βέλκρο. Φυσικά δεν είναι αναγκαίο να κρεμάς απευθείας στον τοίχο μιας και αυτό δεν θα έχει κανένα αισθητικό ενδιαφέρον. Μπορείς να πλαισιώσεις τα αντικείμενα σου με μια κορνίζα ή να το συνδυάσεις με κάποια ζωγραφική στον τοίχο σου.

2. Εκμεταλλεύσου τα κενά

Ιδανικοί χώροι για να αποθηκεύσεις πράγματα είναι όλοι εκείνοι οι χώροι που μένουν ανεκμετάλλευτοι από τα υπάρχοντα έπιπλα όπως για παράδειγμα ο χώρος κάτω από το κρεβάτι ή πάνω από την ντουλάπα ή οι χώροι ανάμεσα στα έπιπλα όταν αυτά δεν εφάπτονται. Κάνε σωστή επιλογή που θα βάλεις τι. Πολύ ψηλά τοποθέτησε πράγματα που δεν χρησιμοποιείς συχνά ενώ άσε σε βαττό μέρος αυτά που χρειάζεσαι συχνά.

3. Επένδυσε σε έπιπλα με αποθηκευτικό χώρο

Είναι ίσως η καλύτερη λύση που θα μπορούσες να υιοθετήσεις μιας και μπορεί να κάνει την διαφορά και οι επιλογές που έχεις είναι πλέον πολλές. Οι εναλλακτικές που έχεις ξεκινούν από ένα απλό σκαμπό που ανοίγει σαν κουτί και μπορείς να αποθηκεύσεις εκεί ότι δεν χρειάζεσαι άμεσα. Επίσης υπάρχουν κρεβάτια που ανασηκώνεται το στρώμα αφήνοντας πολύ χώρο για αποθήκευση. Ακόμα κυκλοφορούν κρεβάτια που έχουν ντουλάπια γύρω-γύρω ή και ράφια. Το τραπεζάκι του σαλονιού μπορεί να έχει ράφια ή και ντουλάπια. Υπάρχουν πολλά ακόμα έπιπλα με αποθηκευτικούς χώρους  διαθέσιμα. Αυτά είναι κάποια ενδεικτικά.

Όπως βλέπεις υπάρχουν απλές και ανέξοδες λύσεις για να αυξήσεις τους αποθηκευτικούς χώρους όσο μικρός και αν είναι ο χώρος σου. Αρκεί να τις αναζητήσεις!

Leave a Reply