24
Μαΐ
2017
0
To Must Visit Νησί για το Καλοκαίρι 2017 είναι η Κάρπαθος

To Must Visit Νησί για το Καλοκαίρι 2017 είναι η Κάρπαθος

Αν εσύ και το αγόρι σου είστε λάτρεις της έντονης ζωής τότε η Κάρπαθος είναι ό,τι πρέπει για τις διακοπές σας. Η Κάρπαθος είναι κοσμοπολίτικη, έχει μια αίγλη που δύσκολα βρίσκεις σε άλλα νησιά και υπέροχο φυσικό τοπίο. Για να γυρίσεις τη Κάρπαθο πρέπει να έχεις αυτοκίνητο ή μηχανή και φρόντισε να δεις όσα περισσότερα μπορείς στο νησί. Αν δεν πάρεις μαζί σου το αυτοκίνητο σου μπορείς να βρεις το κατάλληλο για τις διακοπές σου στο Explore Karpathos Rent A Car. Τα βράδια μπορείς να βγεις για ένα ποτό με τον αγαπημένο σου στην «Παλιά Πόλη» (φρόντισε να φοράς φλατ παπούτσια και όχι ψηλοτάκουνα η πλατφόρμες γιατί θα δυσκολευτείς αρκετά στο περπάτημα), να περπατήσεις γύρω από το λιμάνι και στα υπέροχα πλακόστρωτα. Επίσης, αν έχετε τη διάθεση μπορείτε να επισκεφτείτε τα ψαροχώρια και να απολαύσετε την μοναδικής ομορφιάς παραλία που είναι στην περιοχή.

Μην παραλήψεις να επισκεφθείς τα ακόλουθα αξιοθέατα:

Λαογραφικα Μουσεια Καρπαθου

Αναπαράσταση του παραδοσιακού σπιτιού της Καρπάθου υπάρχει στο χωριό Όθος. Αξιόλογο Λαογραφικό Μουσείο βρίσκεται στο χωριό Μενετές.με συλλογές από αρχαιολογικά ευρήματα, αγγεία και γλυπτά.

Αγροτικο Μουσειο Πυλων

Το υπαίθριο λαογραφικό μουσείο βρίσκεται στο χωριό Πύλες και αποτελείται από πέτρινους στάβλους, κατοικία, ανεμόμυλο, αλώνι, πατητήρι, φούρνο και άλλα.Ένα μοναδικό γεωργικό μουσείο που δεν υπάρχει όχι μόνο αλλού στην Κάρπαθο, αλλά και στα περισσότερα ελληνικά νησιά, βρίσκεται στο Πυλές. Οι επισκέπτες του μουσείου μπορούν να γνωρίσουν το φυσικό και πολύ φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής στην ύπαιθρο της Καρπάθου.

Μουσειο Αρκασας

Μουσείο με ιστορικά, λαογραφικά και εκκλησιαστικά εκθέματα.

Χωριό Όλυμπος

H Όλυμπος είναι ένα γραφικό ορεινό χωριό στο βόρειο τμήμα της Καρπάθου όπου βασιλεύει η παράδοση. Ολόκληρο το χωριό είναι … μουσείο !!!.
Κοντά στην κεντρική εκκλησία είναι το Μουσείο Βασιλείου Χατζηβασίλη (Λαικού Καλλιτέχνη).

Εκκλησάκι Αγιου Μαμμά

Μοναδικό για το σχήμα του στο ενδιάμεσο της διαδρομής Μενετές – Αρκάσα.

Σπήλαια Καρπάθου

Η Κάρπαθος διαθετει πολλά και αξιόλογα σπήλαια με εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

Εκκλησάκι Αγιου Γεωργίου Λευκού

Παλαιό βυζαντινό εκκλησάκι στον Πάνω Λευκού πριν το χωριό Μεσοχώρι.

Εκκλησάκι Αγιου Λουκα

Ένα θαυμάσιο μικρό εκκλησάκι σκαλισμένο μέσα σε σπηλιά πάνω από την παραλία Άπελλα.

Κεντρο Ενημερωσης Προστατευομενης Περιοχης

Βρίσκεται στο Διαφάνι και στόχο έχει την ενημέρωση σχετικά με την προστατευόμενη περιοχή Καρπάθου- Σαρίας , όπου κατοικεί η μεσογειακή φώκια Monachus Monachus.

Τέλος, αξίζει να επισκεφθείτε τα Σπόα που αγναντεύουν τη θάλασσα και από εκεί να κατευθυνθείτε στον γραφικό παραθαλάσσιο οικισμό του Αγίου Νικολάου και στον όρμο Απέλλα.
Αν βρεθείτε στην Κάρπαθο μην ξεχάσετε να αγοράσετε καρπαθιώτικα πιάτα και μπακίρια, υφαντά και στιβάλια. Δοκιμάστε το περίφημο καρπαθιώτικο σουσαμόμελο και ζυμαρικά χειροποίητα.

Καλές Διακοπές!